City-talent wordt geblokkeerd door De Bruyne en company: Hij moet spelen

City-talent wordt geblokkeerd door De Bruyne en company: "Hij moet spelen"

Gepubliceerd: maandag 4 maart 2019 om 18:49ma 04-03-2019 om 18:49

Laatste update: maandag 4 maart 2019 om 18:50ma 04-03-2019 om 18:50

Rio Ferdinand sluit niet dat uit Phil Foden binnenkort een transferverzoek indient bij Manchester City. Het Engelse talent komd mondjesmaat in actie onder Pep Guardiola en begon dit seizoen geen enkele keer in de basis onder Pep Guardiola. Phoden kan net als Kevin De Bruyne uit de voeten op meerdere posities op het middenveld. 

Foden speelde dit seizoen slechts 96 minuten. "Hij heeft veel potentie, maar uiteindelijk heeft hij speeltijd nodig", zegt Ferdinand tegen talkSPORT. "Die krijgt hij niet bij Manchester City. Jadon Sancho kreeg dat ook niet, daarom is hij vertrokken. Hij wilde regelmatig spelen en besloot om naar Borussia Dortmund te gaan. Om eerlijk te zijn, die beslissing is zich gaan uitbetalen. Hij is nu een speler die meer dan honderd miljoen waard is!"

Ferdinand ziet dat er veel spelers zijn waar Foden mee moet concurreren bij City. "Als er een blessure op het middenveld is en ze een grote wedstrijd moeten spelen, zie ik niet dat hij degene is die het gat dicht. Als David Silva ontbreekt speelt Gündogan of Bernardo Silva."

"Er is geen twijfel dat Foden op de training beter wordt, maar er komt een tijd dat hij zich realiseert dat hij ergens in het eerste wil spelen. Iedere voetballer heeft dat in zich en wil als een van de eersten op het wedstrijdformulier worden gezet. Dat is met Foden niet anders. Ik hoop dat hij de kans krijgt bij Manchester City, omdat dat goed is voor het Engelse voetbal. Maar de omstandigheden moeten veranderen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws