Extra domper: KV Mechelen mist basiskrachten in eerste finaleduel met Beerschot

Extra domper: KV Mechelen mist basiskrachten in eerste finaleduel met Beerschot

04-03-2019 14:05

KV Mechelen leek zondag op weg naar het kampioenschap in de Eerste Klasse B, maar doordat Lommel vijf minuten voor tijd de 1-1 maakte, werd Mechelen veroordeeld tot de promotie-barrages tegen Beerschot-Wilrijk. KV Mechelen zal het in de eerste confrontatie ook zonder een basiskracht moeten stellen.

Thibault Peyre werd in de slotfase met een rode kaart van het veld gestuurd en vernam maandag dat het Bondsparket hem voor één match wil schorsen. Als de strafeis wordt omgezet in een schorsing is hij er in de heenmatch niet bij. Deze wordt op zaterdag 9 maart gespeeld op Het Kiel, de thuishaven van tweede periodewinnaar Beerschot-Wilrijk.

Peyre pakte zijn rode kaart bewust en hoopte na de match al dat zijn straf mee zou vallen. ''Toen Rocha alleen op doel ging, moest ik een keuze maken. Een nieuw Lommels doelpunt had ons helemaal uitgeteld met nog enkele minuten te spelen. Ik moest dus ingrijpen. Ik hoop dat mijn schorsing zal meevallen'', liet de Franse rechtsback opteken op de website van KVM.

Mechelen-trainer Wouter Vrancken moet achterin flink gaan puzzelen, want linksback Lucas Bijker is vanwege een vijfde gele kaart evenmin beschikbaar.