Deschacht gelooft niet in redding voor groene tafel: Dat zou jammer zijn

Deschacht gelooft niet in redding voor groene tafel: "Dat zou jammer zijn"

03-03-2019 21:08
9

Sporting Lokeren degradeert naar 1B. De club was al enkele weken een vogel voor de kat en zondagavond viel het doek na een 1-2 nederlaag tegen RSC Anderlecht. Olivier Deschacht had zich echter al veel langer neergelegd bij de degradatie.

"Dat we zouden zakken, daar had ik me al bij neergelegd. Niet op het veld, want ik ging er altijd voor. Maar we hebben gewoon te weinig kwaliteit, zowel defensief als offensief. Ik kijk daarbij ook naar mezelf. Er zijn geen mirakels gebeurd, we waren gewoon niet goed genoeg", verklaarde Deschacht volgens Het Nieuwsblad.

Er is nog een kansje dat Lokeren zich kan handhaven in de Jupiler Pro League. Door het onderzoek rond matchfixing dreigt de degradatie immers voor KV Mechelen en Waasland-Beveren. Deschacht houdt zich daar echter niet mee bezig. "Het zou jammer zijn voor de spelers die er niets mee te maken hebben."

"Ik hoop er niet op. We hebben op sportief vlak gefaald. Wat de toekomst brengt, moeten we nog zien", besloot de verdediger van Lokeren naar de wedstrijd tegen zijn ex-club Anderlecht.

Lees ook: Tweet Loridon zorgt voor enorm gerucht: 'Waasland-Beveren en Mechelen zakken'