Gent doet wat het moet en springt over Anderlecht na overwinning tegen Essevee

Gent doet wat het moet en springt over Anderlecht na overwinning tegen Essevee

03-03-2019 16:19
9

KAA Gent is nog lang niet uitgeschakeld voor Play-Off 1. Integendeel, het staat weer in de top zes na winst tegen Zulte Waregem. Het won met 1-3.

Gent begon bijzonder gretig aan de partij, met succes. Het werd meteen beloond met een bijzonder snel doelpunt van Vadis Odjidja-Ofoe. Een beter scenario konden ze bij Gent niet bedenken.

Maar Essevee? Dat stelde snel orde op zaken. Een sterke counter van de thuisploeg kwam tot bij Theo Bongonda. Die verschalkte Thomas Kaminski, 1-1. Een wedstrijdbegin om duimen en vingers van af te likken.

Zulte Waregem wist overigens nog eens te scoren. Een afgeweken schot kwam tot bij Hamdi Harbaoui. De VAR en scheidsrechter beoordeelde de fase echter correct en keurde het doelpunt af. Gent moest even bekomen, de wedstrijd kreeg plots een lange 'studieronde'.

Een (terecht) afgekeurd doelpunt kon Gent ook niet helpen, het bleef het moeilijk hebben tegen de thuisploeg. Het bleef zoeken en werd beloond. Na een uur voetballen kon het Gents feestje beginnen na een doelpunt van Jonathan David.

Zulte Waregem gaf nog niet op, maar ook Gent bleef zoeken naar een doelpunt. Dat kwam er nog. Sorloth maakte er in extremis nog 1-3 van. De eerste van de drie finales voor Gent werd zo winnend afgesloten.

Door de zege springt Gent weer over Anderlecht naar de zesde plek in de stand. Het telt twee punten meer dan de Brusselaars, die later op zondag nog tegen Lokeren spelen.