Van Gaal hard voor Varane: 'Dat leer je bij de welpen, dat doet De Ligt beter'

Van Gaal hard voor Varane: 'Dat leer je bij de welpen, dat doet De Ligt beter'

03-03-2019 11:25
2

Louis van Gaal was zaterdagavond tijdens El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona allerminst onder de indruk van Raphaël Varane. De voormalig bondscoach van Nederland is kritisch op de Fransman en denkt dat Ajax kan profiteren.

"Het is zo dat zij in een heel slechte fase zitten", zegt Van Gaal na de 0-1 nederlaag van Real tegen aartsrivaal Barcelona bij Ziggo Sport. "Daar moet je zien uit te komen en dat kun je meestal niet tegen goede ploegen. Als Ajax het niveau van de thuiswedstrijd kan halen, dan geef ik ze een kans. En dat heeft ook te maken met hoe Real Madrid verdedigt."

Vooral Varane kon Van Gaal niet bekoren tijdens El Clásico. "Varane staat op de middenlijn en heeft helemaal niet in de gaten dat Luis Suarez bij hem wegloopt. Dat kán toch niet?! Matthijs de Ligt doet dat beter, hoor. Die houdt dat altijd in de gaten." Van Gaal haalt vervolgens nog een ander moment aan. "Varane kijkt alleen maar naar de bal en heeft hem niet voor zich. Dat leer je bij de Welpen. Dat kán gewoon niet."

Overigens moet Real Madrid het dinsdag zonder Sergio Ramos stellen achterin. De aanvoerder is geschorst. Ajax verloor het eerste duel met De Koninklijke in de achtste finale van de Champions League in eigen huis met 1-2.