KV Kortrijk mag dankzij Avenatti blijven dromen van Play-Off 1

02-03-2019 21:38 Laatste update: 21:55

In KV Kortrijk - Cercle Brugge heeft Felipe Avenatti zich tot man van de match gekroond. In het slot van de aanvaller scoorde de aanvaller twee keer, waardoor de thuisploeg met 2-1 won en in de Play-Off 1-race blijft.

Cercle Brugge blijft nog altijd op zoek naar een overwinning sinds 16 december. Bij KV Kortrijk kwam het nochtans vroeg op voorsprong. Na een voorzet van Etienne kon Delacourt al na tien minuten de bal in doel verwerken. Helaas voor Cercle sloeg een kwartier later het noodlot toe. Hazard viel geblesseerd uit. Cardona kwam in zijn plaats. Cercle kreeg daarna nog kansjes, maar een tweede treffer kwam er niet.

In de tweede helft viel er een pak minder te beleven in het Guldensporenstadion. Mogelijk kreeg bondscoach Martinez spijt van zijn bezoekje in Kortrijk. Op tien minuten van het einde kwam dan plots de gelijkmaker op het bord. Ditmaal kwam de voorzet van Chevalier en werkte Avenatti af met het hoofd.

Avenatti had de smaak te pakken en bezorgde KV Kortrijk in de 89e minuut ook nog de overwinning. Door de zege mag KV Kortrijk blijven dromen van Play-Off 1. In de stand nadert het op twee punten van RSC Anderlecht. De nummer zes uit de stand speelt zondag nog tegen Lokeren.