Titelstrijd in Duitsland open: Bayern wint en zet Dortmund en Witsel onder druk

02-03-2019 20:24
2

Bayern München heeft de topper tegen Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga overtuigend met 4-1 gewonnen. De ploeg van trainer Niko Kovac leidt daarmee een zinderend slot van de competitie in. Bayern heeft nu net zo veel punten als koploper Borussia Dortmund.

Bayern beleefde een droomstart in het Borussia-Park. Binnen twee minuten lag de bal in het net dankzij Javi Martínez, die raak kopte uit een hoekschop. De VAR bekeek nog even of de Spanjaard niet duwde, maar oordeelde dat er niets aan de hand was. Nauwelijks bekomen van die tegenslag kreeg de thuisploeg ook de 0-2 om de oren. Thomas Müller schoot in twee instanties raak.

Bayern leek daarmee op weg naar een monsterscore, maar in de 37e minuut bracht Gladbach de spanning terug. Lars Stindl schoot overtuigend raak. Der Rekordmeister kwam echter opnieuw ijzersterk uit de kleedkamer. Robert Lewandowski maakte er twee minuten na de pauze al 1-3 van. De Poolse doelpuntenmachine draaide tussen twee tegenstanders in knap open en haalde de trekker over.

Daarmee was het pleit beslecht. Een kwartier voor tijd nam Bayern verder afstand. Lewandowski kreeg de bal na een voorzet van Joshua Kimmich niet langs doelman Yann Sommer, maar Serge Gnabry was er als de kippen bij en rondde af.

Bayern komt door de ruime zege net als Dortmund op 54 punten. Die Schwarzgelben lijken het bovendien even kwijt. Vrijdagavond werd met 2-1 verloren van laagvlieger FC Augsburg. Het doelsaldo is nog wel in het voordeel van Dortmund: +31 om +28.