Genk kan alweer niet winnen, Club Brugge kan lachende derde worden

02-03-2019 19:51 Laatste update: 19:55
4

KRC Genk heeft geen al te beste zaak gedaan. Op bezoek bij Charleroi is het er niet in geslaagd om de drie punten te pakken. Het speelde 1-1 gelijk.

Het balbezit en overwicht was in de eerste minuten overduidelijk voor KRC Genk. Het kon, mede dankzij een goede Pozuelo, ook heel wat kansen creëeren. Aan de overzijde was er nummer tien ook goed in vorm. Met de knappe passen van Ryota Morioka had de Genkse defensie het meermaals moeilijk.

Die goede Morioka hielp Charleroi ook in de partij, dat stilaan het overwicht overnam van de Limburgers. Het werd een bijzonder leuke partij, met gevaar aan beide kanten. Gevaar dat uiteindelijk voor een doelpunt zorgde van Genk. 0-1 via Bryan Heynen.

Uit de herhaling bleek uiteindelijk dat Heynen buitenspel stond. De VAR bekeek het doelpunt, maar besloot verrassend om het toch goed te keuren.

Een gelukje voor Genk, maar het bracht de Limburgers ook in de wedstrijd. De titelkandidaat kreeg heel wat goede kansen, alleen was het gebrek aan een scorende spits als Aly Samatta wel duidelijk. Het bleef 0-1 bij de rust.

Het begin van de tweede periode was kwalitatief minder dan de eerste. Beide ploegen zochten naar creativiteit en ook kansen. Er kwam maar weinig vaart in het spel. Tot de 55e minuut. David Henen brak de ban voor Charleroi met een schitterend afstandsschot. Alles weer te herdoen voor Genk.

Philippe Clement greep in en haalde Zinho Gano van het veld. Marcus Ingvartsen moest voor de doelpunten zorgen, maar slaagde er niet in om Nicolas Penneteau te verschalken.

Beide ploegen gingen nog vol voor dat winnend doelpunt en konden de doelmannen aan het werk zetten. Een doelpunt viel er echter niet meer, het bleef 1-1.

Door het gelijkspel heeft Genk nu negen punten voorsprong op Club Brugge, dat zaterdagavond nog tegen STVV speelt. Charleroi komt één puntje dichter bij Gent en Anderlecht. Het heeft nu respectievelijk twee en drie punten achterstand.