Koppositie op de tocht voor Dortmund na nederlaag; Inter verliest verrassend

Koppositie op de tocht voor Dortmund na nederlaag; Inter verliest verrassend

01-03-2019 22:39 Laatste update: 22:40

Borussia Dortmund moet vrezen voor de koppositie in de Bundesliga. Die Schwarzgelben gingen vrijdag met 2-1 onderuit bij laagvlieger FC Augsburg, waardoor Bayern München zaterdag op gelijke hoogte kan komen.

FC Augsburg - Borussia Dortmund
Borussia Dortmund is de laatste weken hard bezig om de riante voorsprong op Bayern te verspelen. Ook bij Augsburg ging het mis. De eerste kans van de wedstrijd was voor Jadon Sancho, maar aan de andere kant sloeg Dong Won Ji genadeloos toe. De Zuid-Koreaan, die een verleden heeft bij Dortmund, mocht tussen drie tegenstanders in aannemen en schoot de bal in twee instanties in de dak van het doel.

Dortmund maakte bepaald geen overtuigende indruk, maar kreeg via Jacob Bruun Larsen wel een goede kans op de gelijkmaker. Zijn harde volley miste echter precisie. Een kwartier voor tijd vertolkte Ji wederom een hoofdrol. Hij sloeg toe met een schitterende stift. Invaller Paco Alcácer tekende op aangeven van Mario Götze voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam Dortmund niet meer. Axel Witsel stond overigens heel de wedstrijd tussen de lijnen.

Bayern kan zaterdag profiteren, maar moet dan wel de kraker tegen Borussia Mönchengladbach zien te winnen.

Cagliari - Internazionale
Internazionale onderuit ging in de jacht op Champions League-voetbal in de Serie A. De topclub uit Milaan ging met 2-1 onderuit bij Cagliari. Lautaro Martinez maakte het doelpunt voor de bezoekers. De Argentijn stond opnieuw in de spits door de afwezigheid van Mauro Icardi. Radja Nainggolan stond negentig minuten op het veld.