“Transfer van Dembélé was een statement van zijn club”

“Transfer van Dembélé was een statement van zijn club”

Gepubliceerd: vrijdag 1 maart 2019 om 19:10vr 01-03-2019 om 19:10

Laatste update: vrijdag 1 maart 2019 om 19:14vr 01-03-2019 om 19:14

Mousa Dembélé maakte afgelopen transferperiode de overstap van Tottenham Hotspur naar het Chinese Ghuangzhou R&F. Belgische voetbalconsulent Jurgen Van der Velde in China laat zich uit over zijn overstap.

Ghuangzhou is ambitieus. "Die club kende twee jaar geleden een heel goeie campagne in de schaduw van stadsgenoot Evergrande. Evergrande was al zes keer op een rij kampioen geworden, maar ook voor R&F was het een goed en stabiel seizoen. De club sloot twee jaar geleden ook een overeenkomst met Ajax."

"R&F heeft een opmars gekend, maar vorig jaar was er dan een terugslag. De ambitie van Guangzhou R&F? De resultaten van twee jaar geleden herhalen of zelfs nog beter doen. Dat betekent top 3 of 4. En een ticket voor de Aziatische Champions League pakken."

"De komst van Dembélé is dan ook een statement”, gaat Van der Velde verder. “Mousa Dembélé is een van de toptransfers van de Chinese competitie. In China kijken ze al lang niet meer op van grote namen, maar puur sportief is dat een zeer goede zet voor die club. Er is een spelmaker vertrokken dus de club had stabiliteit nodig op het middenveld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws