Thorup zag tegen Standard een 'signaal': Dat moet doel zijn voor de toekomst

Thorup zag tegen Standard een 'signaal': "Dat moet doel zijn voor de toekomst"

01-03-2019 18:10
2

Jess Thorup loodste KAA Gent naar de bekerfinale, maar Play-Off 1 halen wordt nog een helse klus. Daardoor zou de relatie met het bestuur al wat verzuurd zijn. Thorup zag afgelopen weekend nochtans heel wat positieve punten bij zijn elftal.

"Ik was niet alleen blij met het feit dat we wonnen van Standard, maar ook met de manier waarop", steekt de Deen volgens Het Laatste Nieuws de loftrompet voor zijn spelers en zichzelf. "Ik zag ‘fighting spirit’, ik zag hoge druk en een goede organisatie én ik zag een goeie omschakeling. Er werd goed positie gekozen, we creëerden een pak kansen en konden meer goals gemaakt hebben. De overwinning tegen Standard was het signaal dat ik van iedereen wou zien", aldus Thorup.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Gent nu op zijn lauweren moet rusten. "Maar het ging slechts om één match. Ik heb vanmorgen met de spelers gesproken en hen duidelijk gemaakt dat we de prestatie tegen Standard moeten doortrekken. Het is belangrijk dat we dit niveau aanhouden. Niet alleen in de volgende drie matchen, het moet ook een doel zijn voor de toekomst. Daar zal ik op blijven hameren, individueel en collectief", sluit Thorup af met een ambitieuze doelstelling.