Opvallend: snelheidsduivel Jordan Lukaku ziet zijn feiten verjaren

Opvallend: snelheidsduivel Jordan Lukaku ziet zijn feiten verjaren

01-03-2019 12:00 Laatste update: 13:31
6

Jordan Lukaku is niet alleen op het veld een sneltrein. Ook achter het stuur durft hij wel eens het gaspedaal stevig induwen. Hij werd dan ook meermaals betrapt, maar komt nu heel goed weg. Dat weet Het Nieuwsblad.

Lukaku werd in juni veroordeeld tot een maand rijverbod nadat hij op een half jaar zes keer was geflitst. In oktober van datzelfde jaar kreeg hij zelfs vijftien maanden rijverbod omdat hij zijn rijbewijs bij de eerste veroordeling te laat had ingeleverd.

Lukaku was niet aanwezig voor die processen, maar tekende verzet aan. De politierechter in Brugge oordeelde dat hij ook daar te laat mee was, waarop Lukaku in beroep ging.

Advocaat Judith Demeyer pleitte dat de verzetten van Lukaku wel degelijk ontvankelijk waren. Lukaku speelde toen al bij Lazio Roma en kon daarom geen kennis nemen van de bonnissen en de rechtsmiddelen waarover hij beschikte. De rechter gaf haar gelijk. Door die beslissing wordt de verjaringstermijn van de feiten vervroegd naar 2015. Met andere woorden: de feiten zijn verjaard. Lukaku kan dus niet meer gestraft worden en komt hier goed weg.