UPDATE: 'Aanvoerder na tien jaar op weg naar de exit bij Manchester United'

UPDATE: 'Aanvoerder na tien jaar op weg naar de exit bij Manchester United'

01-03-2019 18:37 Laatste update: 18:42
1

Manchester United-aanvoerder Antonio Valencia lijkt zijn langste tijd op Old Trafford te hebben gehad. De 33-jarige Ecuadoriaan speelt al tien jaar voor de club, maar beschikt over een aflopende verbintenis.

The Red Devils beschikken over een optie om het contract van Valencia met één jaar te verlengen en hebben nog tot vrijdagmiddag zes uur (Nederlandse tijd) om deze te lichten. Dit lijkt echter geen realistisch scenario: manager Ole Gunnar Solskjaer zaait openlijk twijfel over de sportieve toekomst van Valencia. "Ik weet op dit moment niet zeker of we eruit gaan komen", wordt de Noor geciteerd door Sky Sports.

De Ecuadoriaan kampte dit seizoen regelmatig met blessureleed en speelde sinds de entree van Solskjaer slechts één keer mee. Als Valencia nog een contractverlenging uit het vuur wil slepen, begint de tijd te dringen. "Het zal ervan afhangen hoeveel minuten hij nog gaat maken dit seizoen. Antonio is niet honderd procent fit, maar hopelijk kan hij nog laten zien waartoe hij in staat is."

Update 18:33 uur: Ook de BBC meldt dat Valencia op weg is naar de United-uitgang. De club heeft een optie om het contract te verlengen bewust genegeerd. Dat moest voor vrijdagmiddag 18.00 uur gebeuren. Valencia is momenteel in Ecuador, waar hij herstelt van zijn kuitblessure.