'Butez speelde zich in de kijker van Gent en RSCA, maar doelman stelt voorwaarde'

'Butez speelde zich in de kijker van Gent en RSCA, maar doelman stelt voorwaarde'

01-03-2019 09:17 Laatste update: 09:17
12

Royal Excel Moeskroen wist na Nieuwjaar al haar wedstrijden te winnen. Met die 18 op 18 is Les Hurlus dan ook gered. Eén van de exponenten van de sterke Henegouwers is Jean Butez. De Franse doelman spreekt zich uit over een eventuele transfer.

De 23-jarige goalie heeft uiteraard de ambitie om hogerop te spelen. "Ik heb nog veel progressiemarge en ik mik op een stap hoger", opent Butez bij L'Avenir. "Maar een stap hoger zetten mag niet betekenen dat ik mijn vleugels verbrand. Ik zal gaan waar het sportieve project het meest interessant is en vooral waar ik titularis kan blijven."

Een stap hogerop is de eerste voorwaarde voor Butez, maar de voornaamste is om vaste waarde te zijn. "Nummer één zijn, dat is een ander leven. Ik heb daar nu van geproefd en ik kan geen vrede meer nemen met het statuut van invaller", aldus de ambitieuze Moeskroen-doelman.

Veel interesse
Dat het sluitstuk van Moeskroen in trek is, moge duidelijk zijn. Afgelopen winter trok KAA Gent aan de mouw van Butez, maar het koos uiteindelijk voor Thomas Kaminski. Vorige zomer werd de Franse doelman ook genoemd bij Anderlecht, maar hun voorkeur ging dan weer uit naar Thomas Didillon.

Moeskroen-trainer Bernd Storck sprak zich deze week ook uit over Butez. Volgens de Duitser heeft zijn keeper heel wat potentieel. Hij vergeleek Butez zelfs met "de jonge Manuel Neuer".