Te vroeg vertrokken richting buitenland: 'Bij Anderlecht meer kansen op speeltijd'

Te vroeg vertrokken richting buitenland: 'Bij Anderlecht meer kansen op speeltijd'

28-02-2019 22:01
5

Onze Belgische clubs zagen de voorbije jaren heel wat jonge talenten naar het buitenland vertrekken. Een goede keuze bleek dat niet altijd te zijn. Daar is Charly Musonda Junior een goed voorbeeld van.

De jonge aanvallende middenvelder vertrok als tiener bij Anderlecht. Hij ging aan de slag bij Chelsea, maar een echt grote doorbraak op profniveau zat er nog niet in voor hem.

"Of hij een betere carrière gehad zou hebben als hij in België gebleven was", vraagt makelaar Stijn Francis zich af. "Dat is moeilijk te zeggen. Maar ik denk wel dat als hij bij Anderlecht gebleven was, hij speeltijd in het eerste elftal gekregen zou hebben en dus ook meer kansen om te slagen", klinkt het bij RTBF.

Het makelaarsbureau Stirr Associates bestelde ook een studie bij de Universiteit van Antwerpen. "Het resultaat was zeer duidelijk. Als jonge speler naar Engeland trekken, op je vijftiende of zestiende dus, is geen goed idee. Het is geen stap vooruit voor je carrière. Je doet er beter aan in België te blijven", geeft Francis aan.