Niet doorgebroken bij Genk, ook niet in buitenland: Heb het zelf verpest

Niet doorgebroken bij Genk, ook niet in buitenland: "Heb het zelf verpest"

28-02-2019 21:45
5

Kent u Daniele Zotti? Mogelijk niet, want de verdediger kwam nooit in actie in ons land. Toch lijkt onze landgenoot bezig aan zijn grote doorbraak. Bij het Nederlandse Roda JC komt hij helemaal op de voorgrond.

Als jeugdspelertje van KRC Genk stond Zotti te boek als een groot talent. Een doorbraak in ons land zat er echter niet in. "Als ik nu terugkijk kan ik alleen mezelf de schuld geven", zegt Zotti op de clubsite van Roda JC.

"Ik was niet de hardste werker en ging er vanuit dat ik het wel zou redden. Ik was nog jong en had niet het besef dat het probleem bij mij lag. Dat heb ik onderschat. Achteraf had ik ook niet naar mijn zaakwaarnemer moeten luisteren en nooit naar Frankrijk moeten vertrekken. Ik heb het dus zelf verpest", zegt hij.

Buitenland
Zotti vertrok al op jonge leeftijd naar het buitenland. Hij ging op zijn vijftiende aan de slag bij Valenciennes. "Racing Genk bood mij een jeugdcontract aan, maar op advies van mijn zaakwaarnemer ging ik niet akkoord. Ik maakte de overstap naar het Franse Valenciennes en belandde in een soort jeugdherberg met allemaal jeugdspelers."

"Met zijn drieën deelden we een kamer, alleen op zondag mochten we het complex verlaten. Ik sprak de taal niet, zag mijn ouders drie maanden niet en had veel heimwee. Omdat ik me doodongelukkig voelde, kwam ik in zes maanden tijd negen kilo aan", zegt Zotti.