Jonkies van Club Brugge scoren maar liefst zes(!) keer tegen KAA Gent

28-02-2019 21:20
12

In de beloftencompetitie stond er donderdagavond weer een pittig duel op het programma. KAA Gent mocht in eigen huis Club Brugge ontvangen. Een partij die de jonge Bruggelingen makkelijk wisten te winnen: 1-6.

De Bruggelingen kwamen al snel in de partij en dwongen ook de meeste kansen af. Aanvankelijk was Blauw-Zwart alleen foutief af te stoppen. Gele kaarten, waaronder één voor Reda Akbib, waren dus geen verrassing.

Dat het eerste doelpunt van een Brugse voet kwam, was ook niet verrassend. Louis Declerck wist na een half uur voetballen de doelman van de Buffalo's te kloppen. Het ging nog voor rust van kwaad naar erger toen Akbib zijn tweede gele kaart kreeg en al mocht gaan douchen.

Nieuwe helft, zelfde spelbeeld
Ook in de tweede helft was het vooral Club Brugge dat voor het meeste gevaar zorgde. Invaller Terry Osei-Berkoe kon al na één minuut voetballen in de tweede helft een strafschop afdwingen. De Wolf maakte er 0-2 van.

Even later werd het zelfs nog 0-3 via Van Den Brempt. De Buffalo's probeerden nog een greep op de wedstrijd te krijgen en zorgden uiteindelijk nog voor een eerredder. Ludodavio-Elo maakte de 1-3, Club Brugge prikte via Cambier meteen terug met de 1-4. Net voor tijd werd het zelfs nog 1-5 via Van Oudenhoven en 1-6 via Osei-Berkoe.