Speeldag 28: Veel op het spel, maar voorakkoorden hebben geen zin

Speeldag 28: Veel op het spel, maar voorakkoorden hebben geen zin

28-02-2019 20:00 Laatste update: 17:26
4

Op vrijdag trappen Standard en Moeskroen speeldag 28 van de Jupiler Pro League af. Het kan wel eens een speeldag worden met veel beslissingen. Zowel bovenin als onderin belooft het spannend te worden.

Europees ticket
Op de vorige speeldag won enkel STVV van de top zes ploegen in de stand. KRC Genk kwam thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Royal Antwerp FC. Mathematisch is Genk door die uitslag nog net niet zeker dat het de Play-Offs ingaat als leider. Dit weekend krijgt het een herkansing. Wint Genk zaterdag van Charleroi dan mag Genk aan de Play-Offs beginnen als leider én nog belangrijker, dan heeft het al een Europees ticket te pakken.

Genk gaat trouwens ook als leider de Play-Offs in indien Club Brugge in de komende drie matchen tegen STVV (thuis), KAS Eupen (uit) en Moeskroen (thuis) geen negen op negen pakt. Momenteel bedraagt de kloof tussen Genk en Club Brugge acht punten. Indien Genk dit weekend opnieuw gelijk speelt en Club Brugge wint, is de eerste plaats voor Genk nog altijd niet honderd procent zeker.

De stand
1. KRC Genk – 58 punten
2. Club Brugge – 50 punten
3. Standard – 46 punten
4. Antwerp – 46 punten
5. STVV – 46 punten
6. Anderlecht – 42 punten
7. Gent – 41 punten
8. Charleroi – 38 punten
9. Kortrijk – 37 punten

Play-Off 1
Club Brugge staat met anderhalf been in Play-Off 1. Een punt tegen STVV is voldoende om op eigen kracht voor een eindronde ticket te zorgen. Standard, Antwerp (thuis tegen Moeskroen) en STVV kunnen zich op speeldag 28 ook al verzekeren van een Play-Off 1-ticket. Winnen ze zelf en komt Gent (uit bij Zulte Waregem) niet verder dan een gelijkspel of verliest Anderlecht (uit bij Lokeren) dan krijgt Play-Off 1 serieus vorm.

Charleroi en KV Kortrijk (thuis tegen Cercle Brugge) moeten dan weer winnen om Anderlecht onder druk te zetten.

Lees ookVP Voorspelling: deze zes clubs gaan we terugzien in titelstrijd

De stand
14. KV Oostende - 26 punten
15. Waasland-Beveren - 25 punten
16. Lokeren - 17 punten

Geen voorakkoord
Zondag kan wel eens het doek vallen voor Lokeren. Wint het thuis niet van Anderlecht dan is degradatie een feit. Indien KV Oostende thuis een punt pakt tegen Waasland-Beveren is het sowieso gered. De nummers veertien en vijftien uit de stand kunnen het trouwens niet op een akkoordje gooien. Waasland-Beveren mag dan wel acht punten meer hebben dan Lokeren. Indien Lokeren wint van Anderlecht is Waasland-Beveren nog niet honderd procent zeker van het behoud met een punt. Dat heeft te maken met het aantal gewonnen matchen. 

Lees ook: Degradatiestrijd gestreden? Lokeren staat voor quasi onmogelijke opdracht

Drie vragen voor jullie:
1. Wie gaat als leider Play-Off 1 in?
2. Welke andere vijf clubs zien we terug in Play-Off 1?
3. Welke club zakt?

Zet je antwoorden onderin dit bericht.