Hoffenheim weigert Engels bod van 50 miljoen euro: Duizend clubs willen hem

Hoffenheim weigert Engels bod van 50 miljoen euro: "Duizend clubs willen hem"

28-02-2019 15:28
2

Hoffenheim moet alle zeilen bijzetten om Joelinton in Duitsland te houden. De 22-jarige Braziliaan heeft zich in de kijker gespeeld van 'duizend' clubs, aldus sportief directeur Alexander Rosen.

Het Duitse Sport1 berichtte afgelopen weekend dat Newcastle United een slordige vijftig miljoen euro zou hebben geboden op Joelinton. Dat gerucht klopt, aldus BILD. Het toonaangevende medium schrijft echter dat Hoffenheim niet wil meewerken aan een vertrek van de Braziliaan, óók niet als er een recordbedrag wordt geboden.

"We zijn in een positie dat we nee kunnen zeggen", aldus Rosen. Joelinton blijkt niet alleen in de belangstelling van Newcastle te staan. "Als ik eerlijk moet zijn: het gaat niet om één, niet om vijf, maar om duizend clubs die hem willen hebben."

Mocht Hoffenheim alsnog besluiten om Joelinton bij een bod van zo'n zestig miljoen euro te verkopen, dan wordt het clubrecord gebroken. Het record staat nu nog op naam van Roberto Firmino. Liverpool betaalde in 2015 zo'n 41 miljoen euro voor de Braziliaan. Joelinton was dit seizoen goed voor zes goals en zeven assists in de Bundesliga.