Lierse Kempenzonen wil terugkeren als vaste waarde: Een kopie van Bilbao

Lierse Kempenzonen wil terugkeren als vaste waarde: "Een kopie van Bilbao"

28-02-2019 13:16
7

Lierse Kempenzonen heeft het jeugdcomplex in Kessel terug kunnen kopen van de stad Lier. De club is ambitieus en wil terugkomen als vaste waarde in het Belgisch voetbal. En dat wil het verwezenlijken met een ambitieus jeugdproject.

"Lierse is een club die altijd bekend stond voor zijn fantastische jeugdwerking", begint voorzitter Luc Van Thillo tegenover Sporza. "Die tijden willen we graag volledig terugbrengen. Het complex in Kessel heeft daarin heel veel waarde. Voor een club als Lierse is de jeugd de enige manier om te kunnen overleven in het profvoetbal. Wij kunnen niet de grote transfers doen die andere clubs wel kunnen doen. Dat is ook niet onze bedoeling."

"We proberen een kopie te zijn van Athletic Bilbao, waar ze enkel met Basken spelen en ook heel goede resultaten behalen", gaat Van Thillo verder. "Wij willen dat doen met allemaal spelers uit onze streek en die opleiden tot volwaardige professionele voetballers, waarna ze dan eventueel kunnen uitwaaien naar grotere clubs. Het is dus de bedoeling dat we geen buitenlandse spelers meer aankopen. We focussen volledig op de lokale jeugd in Lier en omstreken. Dat wil wel niet zeggen dat er geen Nederlander bij ons mag komen voetballen vanuit Eindhoven."