Rits verbijt zijn teleurstelling bij Club Brugge: Het is vooral jammer

Rits verbijt zijn teleurstelling bij Club Brugge: "Het is vooral jammer"

28-02-2019 10:30
11

Mats Rits is de laatste weken weer basisspeler bij Club Brugge. Marvelous Nakamba is naar de bank verwezen. De middenvelder mocht ook starten tegen Anderlecht, maar hield er een wrang gevoel aan over.

Rits had namelijk absoluut willen winnen. "Er zat veel meer in. Als een ploeg verdiende te winnen, waren wij dat. We begonnen heel sterk het eerste halfuur, maar daarna hadden we altijd de 0-2 moeten maken. Hun gelijkmaker viel uit de lucht, maar plots pakken ze wel vertrouwen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Na het eerste halfuur zakte Club in. "Wij gingen niet meer dezelfde druk naar voor zetten. Als je ziet dat we eigenlijk nog kunnen verliezen, moeten we een beetje blij zijn. Gelukkig maken we snel die gelijkmaker, maar uiteindelijk kopen we daar niet veel mee. Het is vooral jammer dat we twee vermijdbare goals hebben weggegeven."

KRC Genk houdt zo de voorsprong van acht punten. "Uiteindelijk maakt het niet heel veel meer uit wat Genk presteert als wij onze matchen zelf winnen. Club moet vooral naar zichzelf kijken. Door die puntendeling beginnen we waarschijnlijk met vier of vijf punten achterstand op de Play-Offs, dus het resultaat van de concurrentie maakt nu niet zoveel meer uit. Als we nog punten inlopen is dat mooi, maar we moeten ze vooral eerst zélf pakken."