'Kane kan toch opgelucht ademhalen na kopstoot tegen Chelsea'

'Kane kan toch opgelucht ademhalen na kopstoot tegen Chelsea'

28-02-2019 19:00 Laatste update: 19:00
2

Harry Kane lijkt zichzelf heel wat problemen op de hals te hebben gehaald tijdens Chelsea-Tottenham Hotspur. De WK-topscorer deelde een kopstoot uit aan tegenstander Cesar Azpilicueta en moet vrezen voor een fikse schorsing.

In de eerste helft, bij een 0-0 stand, kregen Kane en Azpilicueta het met elkaar aan de stok. De Tottenham-spits maakte een beweging met zijn hoofd en beet zijn tegenstander allerlei onvriendelijke teksten toe. Arbiter Andre Marriner kreeg niets mee van het incident en deelde dan ook geen gele kaarten uit. Wanneer de leidsman in zijn wedstrijdrapport heeft opgeschreven dat hij de ruzie gemist heeft, kan de Engelse tuchtcommissie in actie komen.

Volgens The Sun komt men donderdag al bij elkaar en kan een eventuele schorsing voor Kane voor het weekend al uitgesproken worden: de spits hangt een verbanning van drie wedstrijden boven het hoofd. In dat geval zou hij de stadsderby tegen Arsenal van zaterdag 2 maart én de kraker tegen Liverpool van 31 maart moeten missen.

Update 19.00: Kane kan opgelucht ademhalen, melden diverse Engelse media waaronder The Daily Mail en The Evening Standard. De tuchtcommissie heeft het wedstrijdrapport van arbiter Andre Marriner bekeken en zag geen reden om verdere actie te ondernemen tegen de kopstoot van Kane. De aanvalsleider zal dus 'gewoon' van de partij zijn tijdens de stadsderby tegen Arsenal en de kraker tegen Liverpool in maart.