Geschillencommissie lacht niet met ... te trage ballenjongens en legt boete op

Geschillencommissie lacht niet met ... te trage ballenjongens en legt boete op

27-02-2019 12:20
6

KSV Roeselare moet van de Belgische voetbalbond 1.500 euro ophoesten. De reden? Tijdens de match tegen Lommel SK was de snelheid van de ballenjongens blijkbaar niet snel genoeg. Dat meldt Sporza.

Op 9 februari kwam Lommel over de vloer in Roeselare. Bij een 3-2 voorsprong van de thuisclub talmden de ballenjongens volgens scheidsrechter Kevin Van Damme te lang om de bal terug in het spel te brengen. Tot twee keer toe zou de ref dat hebben gevonden. Uiteindelijk werd de uitslag nog 4-2.

"Aangezien het pas gebeurde na het doelpunt dat Roeselare op voorsprong bracht, kan er met zekerheid van uitgegaan worden dat het om intentionele vertragingsmanoeuvres gaat", klinkt het bij de Geschillencommissie.

Bondsprocureur Kris Wagner was van oordeel dat het om een spontane actie kwam. Hij eiste een boete van 1.500 euro en een straf van 500 euro met uitstel. De Geschillencommissie twijfelde en wilde eerst Roeselare horen, maar blijkbaar diende de club de bond niet van antwoord en moet het daarom nu boete.

Opmerkelijk, op dinsdag kwam naar buiten dat Mehdi Carcela geen straf kreeg nadat hij tijdens de match tegen Anderlecht zijn middelvinger op stak.