'Barça wil weer kopen bij Ajax, Nederlanders vragen 35 miljoen voor Onana'

'Barça wil weer kopen bij Ajax, Nederlanders vragen 35 miljoen voor Onana'

27-02-2019 10:00
3

Het bericht dat André Onana in de belangstelling staat van FC Barcelona klopt. Zijn zaakwaarnemer Albert Botines bevestigt dat aan De Telegraaf. 

Barcelona heeft aan Botines gevraagd hoe Onana tegenover een terugkeer naar de club staat. "Dat klopt. Het is geen geheim dat Barça geïnteresseerd is", vertelt de spelersagent aan de ochtendkrant. Niet alleen Barcelona heeft zich voor Onana gemeld, ook meerdere Premier League-clubs zijn geïnteresseerd. Het gaat om Tottenham Hotspur, Arsenal en West Ham United. 

In Spanje verschenen berichten dat Ajax twintig miljoen euro voor Onana wil hebben, maar daar wordt in Amsterdam lacherig over gedaan. Pas bij een bod van dertig á 35 miljoen euro zal de club nadenken over een transfer, aldus De Telegraaf. Barcelona ziet in Onana een mogelijke opvolger van Jasper Cillessen, die in aanmerking komt voor een transfer.

De Telegraaf schrijft ook dat de lijst met geïnteresseerde clubs 'met de week' langer wordt. Onana denkt echter nog niet aan een transfer en wil prijzen winnen met Ajax. Pas na dit seizoen overweegt hij zijn opties. 'Als Ajax die niet op voorhand blokkeert. Barça hoopt van niet', schrijft de krant.