UPDATE: ‘Deal Saief rond, Amerikaan neemt afscheid van ploegmaats bij Anderlecht'

UPDATE: ‘Deal Saief rond, Amerikaan neemt afscheid van ploegmaats bij Anderlecht'

03-03-2019 08:17 Laatste update: 08:17
22

Kenny Saief werd afgelopen zomer definitief overgenomen van KAA Gent. Mede door blessureproblemen werd dat geen geslaagde transfer. Nu lijkt er een oplossing te gaan komen.

Bij Genk weet men maar al te goed dat de transfermarkt in de MLS momenteel open is. Voor de Limburgers is dat negatief, maar voor Anderlecht kan de Amerikaanse markt een oplossing bieden voor Saief. "Er is contact met een club uit de MLS voor een huur van vier maanden", vertelt zaakwaarnemer Dudu Dahan in Ht Nieuwsblad.

Saief is ook Amerikaans international en kan dus voor het eerst spelen in zijn 'thuisland'. "Voor Kenny is het een interessante optie. Bij Anderlecht krijgt hij toch geen kansen meer. Of Anderlecht wil meewerken aan een vertrek? Op dat vlak verwacht ik geen grote problemen. Ik ken Michael Verschueren als een heel professioneel en correct man", aldus Dahan.

Update 28/02, 08.46: Het Laatste Nieuws meldt dat Kenny Saief op weg is naar het Amerikaanse FC Cincinnati. Daar speelt ex-Anderlecht-aanvaller Roland Lamah momenteel. De gesprekken zijn nog niet afgerond, maar het ziet er naar uit dat Saief zal vertrekken.

Update 28/02, 23.01: De Amerikaanse journalist Ives Galarcep geeft aan dat de deal tussen Cincinnati en Saief snel rond kan zijn. De manager van de Amerikaanse club, Luke Sassano, is momenteel al in België om alles af te ronden.

Update 03/03, 08.17: Het Laatste Nieuws dat de deal tussen Anderlecht en Cincinnati helemaal rond is. Saief zou inmiddels al afscheid hebben genomen van zijn ploegmaats bij Anderlecht. Een officiële bevestiging zou binnenkort volgen.