'Mertens gaat Hamsik straks achterna, salaris bijna verdrievoudigd in China'

'Mertens gaat Hamsik straks achterna, salaris bijna verdrievoudigd in China'

26-02-2019 23:30 Laatste update: 23:33
4

Dries Mertens is god in Napels, maar vroeg of laat zal de dribbelaar de Italiaanse havenstad de rug toekeren. China wordt nu al enige tijd genoemd als toekomstige bestemming. Dat zou er volgende zomer dan eindelijk van moeten komen.

Calciomercato weet dat Mertens straks wel eens ex-ploeggenoot Marek Hamsik achterna zou kunnen gaan. Afgelopen winter trokken enkele Chinese clubs al aan de mouw van de Rode Duivel, die toen besloot om in de Serie A actief te blijven. Komende zomer zouden die kaarten echter helemaal anders liggen.

Het huidige contract van Mertens bij Napoli loopt af medio 2020. Belangrijker nog is dat de opstapclausule, die 28 miljoen euro bedraagt, deze zomer al vervalt. Daardoor is de aankoopsom voor Mertens dus vrij te bepalen. Dat zou Chinese clubs kunnen overtuigen om door te duwen.

Voor het sportieve niveau moet de Leuvenaar niet naar het Verre Oosten, maar financieel kan Mertens er natuurlijk wél een ferme slag slaan. Volgens Calciomercato kan de aanvaller zijn huidige loon bijna verdrievoudigen: van vier miljoen euro op jaarbasis naar tien tot elf miljoen.