OFFICIEEL: Leicester City gunt Rodgers terugkeer in Premier League

OFFICIEEL: Leicester City gunt Rodgers terugkeer in Premier League

26-02-2019 20:40
1

Brendan Rodgers mag zich officieel de nieuwe manager van Leicester City noemen. De 46-jarige Noord-Ier zette dinsdag zijn handtekening onder een contract bij The Foxes, waar hij de opvolger is van de ontslagen Claude Puel.

Rodgers keert daardoor na bijna drieënhalf jaar terug in de Premier League. De Schot was werkzaam bij Watford en Reading voordat hij Swansea City voor het eerst in het bestaan naar de Premier League loodste. De club uit Wales eindigde in zijn debuutseizoen op het hoogste niveau verrassend als elfde, waarna Liverpool Rodgers razendsnel oppikte.

Rodgers leidde The Reds in het seizoen 2013/'14 bijna naar de eerste landstitel sinds 1990. Daarna wist Liverpool zich echter niet meer in de titelstrijd te mengen en dat kostte Rodgers in 2015 de kop. Hij herpakte zich in Glasgow. Hij won sinds de start van het seizoen 2016/17 zeven hoofdprijzen met Celtic: twee landstitels, twee keer de Schotse beker en driemaal op rij de League Cup.

Celtic maakte eerder op de dag bekend dat het met 'heel veel tegenzin' meewerkt aan een vertrek van Rodgers naar Leicester. De Premier League-kampioen van 2016 staat momenteel twaalfde. Rodgers zit dinsdag tegen Brighton & Hove Albion nog niet op de bank.