Benteke verliest zijn plek aan Batshuayi: Hij wordt extra op de proef gesteld

Benteke verliest zijn plek aan Batshuayi: "Hij wordt extra op de proef gesteld"

26-02-2019 19:50
2

Michy Batshuayi heeft afgelopen weekend gescoord bij zijn eerste basisplaats voor Crystal Palace. Dat is slecht nieuws voor een andere landgenoot: Christian Benteke zat namelijk op de bank en zal daar hoogstwaarschijnlijk een tijdje blijven zitten.

Volgens Simon Collings, die Cyrstal Palace volgt voor de London Evening Standard, heeft Batshuayi immers zijn ideale club gevonden. En dat is uiteraard slecht nieuws voor Benteke. "Hij kwam nochtans via de grote poort binnen. In zijn eerste seizoen was hij fantastisch en van vitaal belang voor de redding van de club", vertelt de Britse journalist aan Sporza.

"Vorig jaar worstelde hij met zijn vertrouwen. Hij liet spelers rondom hem wel beter draaien, maar vond zelf de weg naar het doel niet. En daar leven spitsen toch van. Dit seizoen werd hij afgeremd door een blessure. Nu voelt hij zich weer beter, maar met de komst van Batshuayi wordt hij extra op de proef gesteld. Als hij nog eens een kans krijgt, zal hij die zonder twijfel moeten grijpen", besluit Collings.

Lees ook: Batshuayi heeft ideale ploeg gevonden: "Daar had Palace problemen mee"