Anderlecht-pion staat er niet goed op bij Rutten: 'Hij is geen fan'

Anderlecht-pion staat er niet goed op bij Rutten: 'Hij is geen fan'

26-02-2019 17:45 Laatste update: 17:52
6

Fred Rutten zag in Ivan Obradovic de beste kandidaat voor de linksbackpositie. Door een blessure van Obradovic is er een probleem ontstaan, omdat zowel Elias Cobbaut als Antonio Milic de voorbije twee weken een slecht beurt maakten als stand-in van Obradovic. Met name Cobbaut zou wel eens zijn laatste kans hebben gehad.

Cobbaut kende onder Hein Vanhaezebrouck een sterke start, maar de zomeraankoop liep al vroeg in het seizoen een blessure aan zijn enkelbanden op. Het herstel duurde lang en sinds zijn rentree heeft Cobbaut moeite met het niveau. Cobbaut liet zondag nog Thibault Vlietinck gemakkelijk de 2-2 maken. 'Een onvergeeflijke fout voor een verdediger van drie miljoen euro. En de week daarvoor werd hij ook al gek gespeeld door Lamkel Zé', is La Dernière Heure kritisch.

Volgens het Waalse medium heeft Rutten nog maar weinig vertrouwen in de back. 'Het is een publiek geheim op Neerpede dat Rutten geen fan is van Cobbaut. Met zijn excuus om niet te spelen met de beloften tegen Club Brugge (Cobbaut zou ziek zijn geworden van de airco op een supportersbus, nvdr.), heeft hij ook al geen punten gescoord', klinkt het.

Lees ook: Moet Rutten voor debutant kiezen? ''Niet slechter dan Cobbaut en Milic''