Bezoek van Veljkovic belachelijk gevonden: 'Maffiatheater in het Astridpark'

Bezoek van Veljkovic belachelijk gevonden: 'Maffiatheater in het Astridpark'

26-02-2019 16:16
3

Dejan Veljkovic, spijtoptant in Operatie 'Propere Handen', is vrij om te gaan en staan waar hij wil en de Servische makelaar koos er zodoende voor om zondag met advocaat Kris Luyckx naar de topper tussen Anderlecht en Club Brugge (2-2) te gaan kijken. Sportjournalist Hans Vanderweghe vond dit het meest belachelijke feit van het sportweekend. 'Maffiatheater in het Astridpark', zo luidt zijn column voor De Morgen.

'Niemand had Veljkovic nog gezien, maar uitgerekend in het weekend dat zijn valse facturen in het lang en breed in een deel van de media werden uitgesmeerd, mét bedragen én Balkan-bedrijven én filières in kaart gebracht, beslist dat heerschap om vergezeld van zijn advocaat op een mooie zondagnamiddag naar de topper Anderlecht-Club te gaan. Om na de wedstrijd gewoon de straat op te wandelen, onder luid boegeroep: maffia, maffia. Dat hele theater werpt vragen op', schrijft Vandeweghe.

Hij vermoedt dat Veljkovic en Luyckx een statement wilden maken door opzichtig op de tribune te gaan zitten. 'Gewoon tonen: wij zijn hier en wij gaan niet weg want wij zijn van niemand bang. Of Anderlecht de daver op het lijf jagen: jaaa, over jullie hebben we ook van alles verteld. Of de media bespelen', somt Vandeweghe de mogelijkheden op.

Stadionverbod
Als het aan Vandeweghe ligt, was Veljkovic niet welkom geweest. 'Nogmaals, het klopt dat Veljkovic mag gaan en staan waar hij wil als hij zich aan de voorwaarden van het gerecht houdt, maar dat moet de voetbalbond niet beletten om alle figuren die in deze zaak tot over hun oren in de stront zitten tijdelijk een stadionverbod op te leggen. Al was het maar om niet te veel commotie te veroorzaken. Al was het maar om het spel te laten prevaleren op de rest', besluit de journalist.

Lees ook: Opmerkelijk: 'Anderlecht kan Bayat en Veljkovic niet bannen uit stadion'