Moet Rutten voor debutant kiezen? ''Niet slechter dan Cobbaut en Milic''

Moet Rutten voor debutant kiezen? ''Niet slechter dan Cobbaut en Milic''

Gepubliceerd: dinsdag 26 februari 2019 om 16:00di 26-02-2019 om 16:00

Coach Fred Rutten is bij Anderlecht nog wekelijks aan het puzzelen om tot zijn ideale elf te komen. Grootste punt van zorg is momenteel de linksbackpositie, waar de afwezigheid van Ivan Obradovic voor problemen heeft gezorgd. Misschien moet er een debutant aan te pas komen om Rutten van kopzorgen te bevrijden.

Dat is althans het advies van Yves Taildeman van La Dernière Heure. Taildeman geeft Fred Rutten de gratis tip om Mardochee Nzita een kans te geven. "Het is slechts een idee maar de linksback van de beloften, Mardochee Nzita, dit weekend pas 19 geworden, zou het zeker niet slechter doen dan Milic en Cobbaut", is Taildeman overtuigd van Nzita.

Rutten gaf Obradovic sinds zijn komst een nieuwe kans door hem van de B-kern naar de basis te verplaatsen. Helaas voor Rutten liep zijn beoogde linksback in het duel met Zulte Waregem (0-0) een hamstringblessure op. Sindsdien mochten Elias Cobbaut (tegen Royal Antwerp FC) en Antonio Milic (tegen Club Brugge) zich bewijzen op de linksachter, maar zij maakten beide geen sterke indruk. Het is dus de vraag voor wie Rutten aankomende zaterdag tegen Lokeren kiest. Zal hij Nzita overwegen?

Lees ook: Zorgen voor Rutten na topper tegen Club: 'Tweetal maakt bijzonder slechte beurt'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws