Santini is belangrijk voor Anderlecht-aanwinst: “Hij is mijn persoonlijke gids”

Santini is belangrijk voor Anderlecht-aanwinst: “Hij is mijn persoonlijke gids”

26-02-2019 14:44
7

Peter Zulj kwam afgelopen wintertransferperiode over van het Oostenrijkse Sturm Graz. Bij RSC Anderlecht kwam de middenvelder een oude bekende tegen, Ivan Santini.

Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat Zulj weten dat Santini erg belangrijk voor hem is bij paars-wit. “Ivan is mijn persoonlijke gids. Ik zag hem op mijn eerste werkdag in de kleedkamer zitten en ik herkende hem direct. Dat was best een grappig moment. We leerden elkaar een tiental jaar geleden kennen in de jeugdacademie van Red Bull Salzburg.”

“Hij speelde bij de U18, ik een paar categorieën lager bij de U15”, gaat Zulj verder. “We zaten ook allebei op internaat. Op de eerste verdieping sliepen de jonge gasten en een niveau hoger waren de kamers voor de jongvolwassenen. 's Morgens ontbeten we samen.”

“Ondanks het leeftijdsverschil - ik ging nog naar school terwijl hij honderd procent gefocust was op voetbal - kwamen we goed met elkaar overeen. Onze Kroatische background speelde zeker een rol. We communiceerden enkel in het Kroatisch omdat hij moeite had met het Duits. We trokken elke dag met elkaar op en ik kan mij herinneren dat we vaak aan de pooltafel te vinden waren”, aldus Zulj.

Lees ook: Zulj onthult waarom hij voor Anderlecht koos: "Wat ik daar gezien heb..."