UPDATE: Celtic werkt 'met heel veel tegenzin' mee aan verzoek van Rodgers

UPDATE: Celtic werkt 'met heel veel tegenzin' mee aan verzoek van Rodgers

26-02-2019 13:03 Laatste update: 13:02

Brendan Rodgers staat voor een terugkeer in de Premier League. De manager van Celtic heeft van zijn werkgever toestemming gekregen om in gesprek te gaan met Leicester City. Die ploeg is na het ontslag van Claude Puel op zoek naar een nieuwe trainer. 

De BBC en diverse Schotse media melden dinsdag dat Celtic bereid is om mee te werken aan een vertrek van Rodgers naar The Foxes. Het feit dat Leicester en Rodgers nu met elkaar in gesprek gaan, wijst er volgens de BBC op dat de voormalig manager van Swansea City en Liverpool zelf graag wil terugkeren naar Engeland en een overstap waarschijnlijk ook plaats gaat vinden.

Rodgers is zéér succesvol in Glasgow sinds zijn aanstelling. De 46-jarige Noord-Ier won sinds de start van het seizoen 2016/17 zeven hoofdprijzen met Celtic: twee landstitels, twee keer de Schotse beker en driemaal op rij de League Cup. Ook nu koerst de koploper weer af op de landstitel. 

In de Premier League was Rodgers zoals gezegd eerder actief bij Swansea en Liverpool. Bij die laatste club werd de manager in oktober 2015 ontslagen. Ook Rafa Benitez en Roberto Martinez werden gelinkt aan de vacature bij Leicester. 

Update 26/02, 13.03: Via de officiële kanalen bevestigt Celtic dat Rodgers inderdaad toestemming heeft gekregen om met Leicester te onderhandelen. De regerend kampioen van Schotland meldt in een statement dat Rodgers 'Leicester als een interessante optie ziet die hij graag wil onderzoeken'. Met 'heel veel tegenzin' is besloten om mee te werken aan het verzoek van de oefenmeester.