Mathijssen kiest zijn kandidaten voor Play-Off 1: Zij hebben meer kans

Mathijssen kiest zijn kandidaten voor Play-Off 1: "Zij hebben meer kans"

Gepubliceerd: dinsdag 26 februari 2019 om 10:00di 26-02-2019 om 10:00

Laatste update: dinsdag 26 februari 2019 om 10:07di 26-02-2019 om 10:07

In de strijd om Play-Off 1 is het laatste woord nog niet gezegd. Jacky Mathijssen gelooft rotsvast dat STVV het zal halen. Anderlecht en KAA Gent zullen strijden voor de zesde plaats.

"Anderlecht of Gent wordt de sigaar", vertelt Mathijssen in Het Belang Van Limburg. "Daar is een verrassend sterk STVV grotendeels verantwoordelijk voor. STVV leverde een prachtprestatie tegen Charleroi. Je moet het maar doen."

Charleroi speelt volgens Mathijssen niet meer mee. "In hen geloof ik niet meer. (On)bewust hadden de Zebra's naar STVV toegeleefd als de match van de ultieme kans. Niet enkel het resultaat viel tegen. Ook op het veld hebben ze gevoeld dat ze hun meerdere moesten erkennen in STVV. Moreel hebben ze een serieuze patat gekregen."

Dat laatste is een geluk voor de twee topclubs. "Anderlecht of Gent redt dus het vege lijf. Ik kan me voorstellen dat ze vrijdag in de Ghelamco Arena euforisch waren. Maar STVV zorgde zondag voor de ontnuchtering. Als ik het programma van beide ploegen naast mekaar leg, dicht ik Anderlecht meer PO1-kansen toe dan de Buffalo's. Hoewel Gent vrijdag een betere indruk maakte dan paars-wit zondag. De bal ligt in het Brusselse kamp."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie haalt PO1 NIET?

STVV
17%
Anderlecht
31%
KAA Gent
52%
(576 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws