Het grote probleem bij KV Mechelen? Hij was de ideale speler voor het systeem

Het grote probleem bij KV Mechelen? "Hij was de ideale speler voor het systeem"

25-02-2019 19:31
1

Na het gelijkspel van Beerschot Wilrijk tegen KSV Roeselare kon KV Mechelen afgelopen weekend een gouden zaak doen in de tweede periode. Maar de ploeg van Wouter Vrancken kreeg een serieuze dreun van Union Saint-Gilloise (0-5).

Volgens KVM-watchter Thomas Standaert moet Mechelen niet beginnen wanhopen. "De perceptie is minder. Voor nieuwjaar hebben ze de lat ook wel heel hoog gelegd voor zichzelf. Het klopt wel dat ze meer moeten vechten om resultaten te behalen. Maar na nieuwjaar pakten ze 14 op 21 en bereikten ze de finale van de beker. Dan kun je toch niet zeggen dat ze ingezakt zijn. Die 0-5 geeft misschien ook een vertekend beeld", vertelt Standaert aan Sporza.

"KV Mechelen mist rechtsachter Jules Van Cleemput (enkelblessure, red) wel hard. Hij was de ideale speler voor het systeem van KVM. Hij bleef maar lopen op rechts en haalde verschillende keren per match de achterlijn. Lemoine heeft toch veel minder offensieve impulsen. Nu moet het gevaar vooral vanaf links komen met Storm, maar die werd de laatste matchen vaak dubbel gedekt. Het gemis van Van Cleemput is groot", besluit Standaert.

Lees ook: Beerschot-Wilrijk of KV Mechelen? Razend spannend einde in Eerste Klasse B!