Was Genk op de hoogte van 'zwarte' betalingen aan Maes? Moeilijk te geloven

Was Genk op de hoogte van 'zwarte' betalingen aan Maes? "Moeilijk te geloven"

25-02-2019 18:53
18

Peter Maes werd vorige week opnieuw opgepakt in het onderzoek naar belastingontduiking in het Belgische voetbal. Maes zou als trainer van Sporting Lokeren en KRC Genk een deel van zijn loon in het zwart hebben ontvangen. 

Dat kan voor grote problemen zorgen bij beide ploegen. "Dat is toch een klap, denk ik, voor het imago van de club. Het is te hopen voor Genk, dat Veljkovic die hele constructie zonder medeweten van de bestuurders van Genk heeft opgezet. Dat heeft de club ook zo officieel gecommuniceerd", verklaart Peter Vandenbempt tijdens zijn wekelijkse analyse bij Radio 1.

"En dat ze dan toch maar scoutingsverslagen hebben van specifieke spelers, geleverd door die louche bedrijven die dan facturen hebben gestuurd naar Veljkovic en waarvan het gerecht blijkbaar heeft aangetoond dat er nooit voetbalactiviteiten geweest zijn. Mensen vragen zich af of dat allemaal zomaar kan gebeuren zonder dat de club daarvan op de hoogte is. Dat is moeilijk te geloven. En dan zit de club natuurlijk wel met een groot probleem", besluit Vandenbempt.

Lees ook: Racing Genk ontkent berichten over Maes: 'Gelekte stukken geven vertekend beeld'