Update: 'Martinez haakt af: Leicester richt alle pijlen op topkandidaat Rodgers'

Update: 'Martinez haakt af: Leicester richt alle pijlen op topkandidaat Rodgers'

25-02-2019 23:54 Laatste update: 23:55
12

Afgelopen weekend besliste Leicesterr City om Claude Puel op straat te zetten. De ploeg van Youri Tielemans is dus op zoek naar een nieuwe manager. Volgens Sky Sports is Roberto Martinez in de running voor de job. Naast de bondscoach van de Rode Duivels prijken er nog mooie namen op het lijstje.

Volgens de Engelse bron staan er nog twee kandidaten met stip genoteerd bij Leicester. Het gaat om Brendan Rodgers en Rafael Benitez. Net zoals Martinez liggen zijn nog onder contract. Rodgers staat momenteel met Celtic aan de kop van het klassement in Schotland. Terwijl Benitez momenteel probeert om Newcastle in de Premier League te houden.

Doordat de drie heren nog onder contract liggen, overweegt Leicester om het seizoen af te maken met een interim-manager. Martinez heeft bijvoorbeeld bij de Rode Duivels nog een contract tot na het EK2020. 

Momenteel staat de club twaalfde in de stand. Een Europees ticket halen via de competitie is onmogelijk en voor degradatie hoeft het ook niet meer tevreden. Het ontslag van Puel na een reeks van zeven mindere wedstrijden was de eerste grote ingreep van Aiyawatt Srivaddhanaprabha sinds het overlijden van zijn vader. Vichai Srivaddhanaprabha kwam in oktober om na een ongeluk met een helikopter.

Update 23.54 uur: Martinez voelt niets voor een move naar Leicester. Dat meldt Sky Sports. De club heeft het vizier gericht op Rodgers en gaat binnenkort een poging doen om hem bij Celtic weg te halen, meldt The Telegraph. Het is de bedoeling dat Rodgers het seizoen afmaakt bij Leicester. The Foxes moeten naar verluidt acht miljoen euro betalen om hem weg te kopen bij Celtic, al sluit The Telegraph niet uit dat er een middenweg wordt gevonden.