Real Madrid krijgt hulp van VAR, eindigt uitwedstrijd tegen Levante met tien man

Real Madrid krijgt hulp van VAR, eindigt uitwedstrijd tegen Levante met tien man

24-02-2019 22:41

Real Madrid heeft met hulp van twee strafschoppen een zeer moeizame overwinning geboekt op bezoek bij Levante. Karim Benzema en Gareth Bale schoten raak van elf meter.

Real moest na de nederlaag op eigen veld tegen Girona op zoek naar eerherstel. Op bezoek bij Levante ging het echter opnieuw niet vanzelf voor de ploeg van Thibaut Courtois. Nadat Levante de paal had geraakt, werd Real in het zadel geholpen door de videoscheids, die een handsbal constateerde van Anis Bardhi. Benzema benutte de strafschop.

De voorsprong leek van korte duur, want Levante leek al snel op 1-1 te komen. Roger Martí liet doelman Thibaut Courtois kansloos, maar opnieuw stond de paal een treffer in de weg. Na rust kwam Levante alsnog langszij: Roger Martí kroop voor Nacho en rondde een voorzet vanaf links fraai af: 1-1.

De bezoekers moesten op zoek naar een nieuwe voorsprong en hadden vervolgens niet te klagen dat het opnieuw een strafschop kreeg. Cheick Doukouré zou Casemiro op zijn scheen hebben geraakt. Daarop mocht Gareth Bale aanleggen van elf meter. De invaller maakte geen fout vanaf de strafschopstip: 1-2.

De Madrilenen kwamen vervolgens niet echt meer in de problemen, al moest het vlak voor tijd wel met tien man verder. Nacho hield invaller Raphael Dwamena vast en kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De Koninklijke sleepte vervolgens wel de 1-2 over de streep. Woensdag wacht Real de return van de halve finale van de Copa del Rey, thuis tegen FC Barcelona.