Vanaken spaart ploegmaat bij Club Brugge niet na gelijkspel tegen Anderlecht

Vanaken spaart ploegmaat bij Club Brugge niet na gelijkspel tegen Anderlecht

24-02-2019 22:31
9

Hans Vanaken kon niet voor assist zorgen tegen RSC Anderlecht. De Gouden Schoen had het knap lastig op het middenveld in het Astridpark. Hij was niet de enige. Zo maakte Emmanuel Dennis niet heel veel indruk.

Ivan Leko liet zich al kritisch uit over de Nigeriaan en ook Vanaken spaart Dennis niet. "Dennis moet nog meer zijn momenten kiezen en variatie in zijn spel brengen", zegt de middenvelder op de website van Club Brugge.

"Ofwel buitenom en voorzetten ofwel naar binnen snijden en de actie maken. Eenmaal hij daar meer variantie in gaat vinden, zal hij ook gevaarlijker zijn. Hij heeft veel kwaliteiten, maar moet iets meer variatie brengen en dan komt dat helemaal goed", aldus Vanaken.

Op de flanken kon de wedstrijd ook gewonnen worden, zo geeft Vanaken aan. "We moesten het op de flanken zoeken en dan zie je dat twee voorzetten ook tot twee goals hebben geleid. Met die voorzetten is het net wel of net niet en vandaag hebben we ze eigenlijk niet genoeg benut. Diatta doet het fantastisch", besluit Vanaken nog met lof voor één ploegmaat.