Beerschot Wilrijk lacht zich een breuk, forfaitnederlaag voor KV Mechelen

Beerschot Wilrijk lacht zich een breuk, forfaitnederlaag voor KV Mechelen

23-02-2019 22:16 Laatste update: 22:25
3

KV Mechelen heeft de kans laten liggen om een enorme gooi te doen naar de tweede periodetitel in de Proximus Leauge. Straffer nog, Malinwa verloor thuis zwaar van Union met maar liefst … 0-5!

KV Mechelen begon met een grote glimlach aan de match. Eerder op zaterdag liet Beerschot Wilrijk immers op het Kiel punten liggen. Tegen Roeselare kwam het niet verder dan 1-1. Het lachen zou Malinwa snel vergaan. Al na amper vijf minuten moest Verrips zich al een eerste keer omdraaien met dank aan Tau.

Een antwoord? Nee, daar kreeg Mechelen de tijd niet voor. Drie minuten na de openingsgoal was Tau weer aan het feest. De meer dan 15.000 fans van KV Mechelen bleven in het AFAS-stadion zingen, maar de spelers van de thuisploeg werden er niet door geïnspireerd.

Op het uur maakte Ferber het heel stil in het stadion met de 0-3. KV Mechelen moest de kelk daarna tot de bodem ledigen. De aansluitingstreffer van Van Damme ging wegens buitenspel niet door. Ferber maakte ook nog zijn tweede van de avond en via de stip zette Selemani de forfaitscore op het bord.

Door de nederlaag staat Beerschot Wilrijk nu alleen aan de in de leiding in het tweede periodekampioenschap. Volgende week staat de laatste speeldag op het programma. Doet Beerschot Wilrijk het minstens evengoed bij Oud-Heverlee Leuven als KV Mechelen bij Lommel United? Dan krijgen we in 1B een titelmatch.