Beerschot Wilrijk laat belangrijke punten liggen: unieke kans voor Mechelen

23-02-2019 19:03 Laatste update: 19:05
2

Beerschot Wilrijk heeft zaterdagnamiddag pijnlijk puntenverlies geleden tegen KSV Roeselare. De ploeg van Stijn Vreven kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op Het Kiel. KV Mechelen krijgt daardoor een unieke kans om de leiding te pakken in de Proximus League.

Met nog twee speeldagen te gaan stonden beide ploegen immers met een gelijk aantal punten op de eerst plaats. Beerschot Wilrijk mocht als eerste ploeg aan de slag en liet meteen punten liggen. KV Mechelenheeft vanaf nu zijn lot in eigen handen. Malinwa speelt zaterdagavond nog op eigen veld tegen Union Saint-Gilloise.

Beerschot Wilrijk leek nochtans om weg om de drie punten thuis te houden tegen Roeselare. In een evenwichtige eerste helft vielen weinig kansen te noteren op het Kiel, maar na de rust kon de thuisploeg toch het laken naar zich toe trekken. Een voorzet van Dante Vanzeir verdween via Danzell Gravenberch tegen netten.

Roeselare kwam er amper aan te pas in de tweede helft, maar kon in de slotminuten alsnog de bordjes gelijk hangen. Guy Dufour pakte uit met een heerlijke pegel en verschalkte doelman Mike Vanhamel. Een doelpunt dat beslissend kan zijn in de titelstrijd, als KV Mechelen zaterdagavond kan profiteren van het puntenverlies.