Casteels en Wolfsburg halen flink uit bij het Gladbach van Hazard

23-02-2019 17:29

Het onderonsje tussen Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach) en Koen Casteels (VfL Wolfsburg) kreeg zaterdagmiddag een verrassende afloop. Casteels en co. gingen met liefst 0-3 winnen.

Bayern München heeft zich zaterdagmiddag voor minstens één dag naast Bundesliga-koploper Borussia Dortmund genesteld. Der Redkordmeister overtuigde niet tegen Hertha BSC, maar hield de punten wel in de Allianz Arena.

In de eerste helft kon Bayern weinig klaarspelen, na rust ontsnapte het aan een achterstand. Davie Selke ontsnapte aan de aandacht van zijn bewakers en passeerde Manuel Neuer, maar zag hoe de bal nog van de lijn werd gehaald door Joshua Kimmich. De treffer zou na een uur spelen aan de andere kant vallen: Javi Martinez kopte Bayern naar 1-0 uit een hoekschop en kroonde zich tot matchwinner. In de slotfase kreeg de Nederlander Karim Rekik nog een rode kaart na een botsing met Robert Lewandowski.

De regerend Bundesliga-kampioen ging de winterstop in met zes punten achterstand op Borussia Dortmund, maar heeft de druk op BVB nu maximaal opgevoerd. Dortmund staat op doelsaldo nog aan kop en komt zondagmiddag in actie tegen Bayer Leverkusen.

Thorgan Hazard verliest met Borussia Mönchengladbach titelfavorieten Dortmund en Bayern steeds verder uit het oog. Die Fohlen gingen in eigen huis hard onderuit tegen VfL Wolfsburg en hebben nu alweer drie keer op rij niet gewonnen. Wolfsburg-doelman Koen Casteels zag hoe Yannick Gerhardt kort voor rust de score opende, waarna Admir Mehmedi in de tweede helft twee keer profiteerde van niet doortastend verdedigen: 0-3.