OFFICIEEL: Rednic pikt in extremis nog versterking op bij Charleroi

OFFICIEEL: Rednic pikt in extremis nog versterking op bij Charleroi

23-02-2019 17:10
2

Sporting Charleroi heeft zaterdag afscheid genomen van Parfait Mandanda. De 29-jarige keeper trekt naar Dinamo Boekarest, waar hij aan de slag gaat onder coach Mircea Rednic (o.a. ex-Standard). 

Dinamo Boekarest is 18-voudig landskampioen van Roemenië, maar als grootmacht in verval geraakt. Rednic & co. staan na 24 speelrondes pas op een teleurstellende elfde plaats in de hoogste afdeling. Aan het einde van de reguliere betekent een dergelijke klassering deelname aan de Play-Offs om degradatie. Rednic heeft sinds oktober 2018 de opdracht om de weg naar boven in te slaan.

Rednic had in de zoektocht naar versterkingen vooral het vizier op de Jupiler Pro League gericht. Zo plukte hij Reda Jaadi weg bij Royal Antwerp FC en Damien Dussaut bij Sint-Truiden. Mandanda voegt zich twee dagen voor het sluiten van de Roemeense mercato aan bij dit rijtje.

Mandanda stond liefst 7,5 jaar onder contract bij de Carolo's, nadat hij transfervrij werd opgepikt bij het Turkse Altay. De zevenvoudig international van de Democratische Republiek Congo verdedigde 99 keer het doel van Charleroi en wist 27 keer de nul te houden. Sinds het seizoen 2014/15 moest hij zich tevreden stellen met een reserverol. Dit seizoen kwam hij nog wel drie keer in actie.