Alderweireld en Vertonghen lijden met Spurs zeer dure nederlaag in de titelrace

23-02-2019 15:30 Laatste update: 15:33
1

Tottenham Hotspur heeft zich zaterdag verslikt in middenmoter Burnley. Tottenham, met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld negentig minuten op het veld, ging op Turf Moor met 2-1 onderuit. Steven Defour kon vanwege een blessure het feestje niet meevieren bij Burnley.

Harry Kane bekroonde zijn rentree op de Premier League-velden met een doelpunt, maar dat mocht Tottenham niet baten. De WK-topscorer stond anderhalve maand lang buitenspel met een blessure, maar kon zaterdagmiddag tegen Burnley weer starten voor Tottenham Hotspur.

Na 65 minuten spelen, vlak nadat Chris Wood de thuisploeg op voorsprong had gezet, werd de Burnley-defensie verrast door een verre ingooi van Danny Rose. Kane kwam vrij voor doelman Tom Heaton en rondde beheerst af met buitenkant rechts.

In de slotfase gingen het echter nog pijnlijk mis voor de bezoekers. Waar de Londenaren vaak toeslaan in het slot, viel de goal nu aan de overkant. Ashley Barnes bezorgde Burnley zeven minuten voor tijd de volle buit. Totteham laat daardoor dure punten liggen in de race met Liverpool en Manchester City: The Reds kunnen hun voorsprong uitbouwen naar acht punten.