OPSTELLING: Eupen en Zulte Waregem vechten voor plaats én laatste kans

OPSTELLING: Eupen en Zulte Waregem vechten voor plaats én laatste kans

23-02-2019 17:34 Laatste update: 17:43
1

De zaterdagmatchen worden afgetrapt door Eupen en Zulte Waregem. Een rechtstreeks duel voor plek elf in het klassement. Het verschil met nummer negen KV Kortrijk bedraagt respectievelijk vijf en zes punten, dus beide teams moeten winnen als ze nog in het linkerrijtje willen eindigen.

Momenteel staat Eupen op een elfde plaats in de Jupiler Pro League met 29 punten. Met een één op twaalf verkeert Eupen echter niet in een al te beste vorm. De thuisploeg moet ook Keita missen door schorsing.

Zulte Waregem staat op plek twaalf met 28 punten. Met een acht op twaalf in de laatste vier wedstrijden is Essevee aan een goede periode bezig. Francky Dury en de zijnen hopen die vorm dan ook door te trekken tegen Eupen. Dury moet het wel stellen zonder Sandy Walsh en Stef Peeters (ziek), de niet wedstrijdfitte Ibrahima Seck (knie). Marvin Baudry (geschorst) is er eveneens niet bij.

Eerder op het seizoen was Zulte met 4-0 te sterk voor Eupen. Opvallend is ook dat Eupen niet kon winnen van Essevee in de laatste veertien onderlinge confrontaties. Zulte kwam maar liefst twaalf keer als winnaar uit de bus.