Anthuenis ziet KRC Genk nog steeds als favoriet: ‘Ondanks gangsterpraktijken’

Anthuenis ziet KRC Genk nog steeds als favoriet: ‘Ondanks gangsterpraktijken’

23-02-2019 09:46
6

KRC Genk kent een mindere periode, maar de club staat nog steeds autoritair aan de leiding in de Jupiler Pro League. Ook Aimé Anthuenis vindt nog steeds dat de Limburgers favoriet zijn voor de titel.

Anthuenis is echter geen fan van de play-offs, vertelt hij tegenover Het Laatste Nieuws. "De balans is nog altijd positief. Zonder die halvering van de punten, echte gangsterpraktijken zijn dat, zou Genk altijd kampioen worden. Ook nu blijven ze voor mij dé favoriet."

Net als Slavia Praag wacht met Antwerp een fysieke tegenstander. "Ik ben het daar gedeeltelijk mee eens. Antwerp is fysiek een sterke ploeg, maar ik verwacht niet dat zij tegen Genk kunnen wat Slavia Praag deed. De Tsjechen slaagden erin om Genk bijna een hele wedstrijd lang hoog vast te zetten. Zo neutraliseerden ze de hele Genkse as.”

“Pozuelo en Malinovskyi raakten geen bal en zonder hun aanvoer kregen ook Samatta en Trossard niets klaar”, gaat Anthuenis verder. “Ik was echt onder de indruk van Praag. Antwerp voetbalt meer vanuit een stevige organisatie, Genk vastzetten op de eigen helft, dat zie ik niet gebeuren."