'Bayat zette Vanhaezebrouck aan om te klagen over Anderlecht'

'Bayat zette Vanhaezebrouck aan om te klagen over Anderlecht'

23-02-2019 08:01
18

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn beklag gedaan bij de licentiecommissie omdat zijn ontslagvergoeding nog niet betaald is. Het Laatste Nieuws meldt Mogi Bayat daar medeverantwoordelijk voor is.

Vanhaezebrouck moet nog 1,5 miljoen euro krijgen, maar Anderlecht denkt dat hij handelde in opdracht van makelaar Bayat. "De ontslagvergoeding van Hein is contractueel bepaald, die zal hij krijgen", vertelt operationeel manager Jo Van Biesbroeck.

"Wel hebben we onderhandeld over de modaliteiten. Dat verliep constructief, tot Hein plots opperde om Mogi in het debat te betrekken. Gezien de verhoudingen met Bayat heb ik dat geweigerd." Anderlecht leeft op slechte voet met Bayat en wil niet meer met hem samenwerken.

Eind februari
Anderlecht hoopt alvast het dossier tegen eind februari af te sluiten. "Maar Hein zal sowieso krijgen wat hij moet krijgen”, gaat Van Biesbroeck verder. Ook is er geen liquiditeitsprobleem. "Er heeft nog nooit een speler zijn salaris laattijdig gekregen. De hele heisa gestuurd door Bayat vinden wij betreurenswaardig."

Lees ook: 'Licentie van Anderlecht in gevaar na klacht van Hein Vanhaezebrouck'