KAA Gent grijpt laatste kans: ‘Hij is een schot in de roos en heel belangrijk’

KAA Gent grijpt laatste kans: ‘Hij is een schot in de roos en heel belangrijk’

23-02-2019 08:14
2

KAA Gent heeft gedaan wat het moest doen: winnen in eigen huis van Standard Luik. De Buffalo’s grijpen zo hun laatste kans voor een ticket voor play-off 1.

Marc Degryse ziet dat de komst van Alexander Sørloth een grote impact maakt. "De komst van Alexander Sørloth is een schot in de roos voor AA Gent”, begint de analist tegenover Het Laatste Nieuws. “De Noor was na Nieuwjaar al meteen belangrijk met zijn doelpunt tegen Anderlecht. Ook tegen Standard maakte hij de belangrijke eerste goal.”

“Hij weet ook goed waar hij moet lopen, zoals op een steekpass van Odjidja in de eerste helft”, gaat Degryse verder. “Hij kon daar uiteindelijk niet bij, maar ondanks zijn lengte heeft hij er een neus voor om op het gepaste moment door de defensie van de tegenstander te glippen. Hij ziét het en zijn timing zit ook goed. Sørloth liet nog maar eens zien dat hij ook een voorzet kan geven, zo reikte hij Yaremchuk kort voor rust de kans op 3-0 aan. Hij kan ook op de counter spelen, zoals hij na de rust bewees op een tegenaanval waarbij hij de bal net over doel trapte.”

Sørloth is een polyvalente spits. “Hij is zó polyvalent als aanvaller. Hij is ook opvallend fit, voor een speler die bij Crystal Palace niet zoveel speelde. Hij heeft geen moeite met 90 minuten, zoals hij eerder ook al op Brugge bewees. Gent gaat Sørloth niet kunnen houden, maar hij gaat de volgende maanden als huurling nog de man zijn die gaat bepalen of het seizoen geslaagd zal zijn of niet."