El Ghanassy hoopt celstraf te ontkomen: Daar is niemand bij gebaat

El Ghanassy hoopt celstraf te ontkomen: "Daar is niemand bij gebaat"

22-02-2019 22:48
6

Yasinne El Ghanassy hoopt niet naar de cel te moeten gaan. De voormalige flankaanvaller van KV Oostende en KAA Gent heeft beroep aangetekend tegen het jaar cel dat hij kreeg na verschillende verkeursinbreuken.

El Ghanassy, die momenteel voor het Saoedische Al-Raed speelt, liep in mei van 2017 tegen de lamp. De voetballer beging een verkeersinbreuk (bellen achter het stuur). Bij de controle bleek ook meteen dat El Ghanassy op dat moment nog een rijverbod had. De politierechter veroordeelde hem na een zoveelste verkeersinbreuk dan ook tot een jaar effectieve celstraf.

Te streng, zo vindt advocaat Brecht Maus. "Mijn cliënt begaat telkens klein overtredingen maar betaalt systematisch de minnelijke schikkingen niet", citeert Het Nieuwsblad de advocaat. "Dat komt omdat de boetes telkens op een verkeerd adres zijn toegekomen. Toen hij nog voor Nantes speelde kwamen zijn boetes toe op een adres in Noord-Frankrijk. Vermoedelijk was dit het gevolg van een vergissing, maar het parket hield daar geen rekening mee."

"Om dezelfde reden wordt mijn cliënt voortdurend bij verstek veroordeeld. Hij komt dit telkens te weten via de media. Maar de cascade van kleine overtredingen heeft intussen tot een opeenstapeling van straffen geleid. Zijn Porsche van 110.000 euro werd verbeurd verklaard, de geldboetes lopen op tot 25.000 euro en hij heeft nog een jarenlang rijverbod openstaan. Mijns inziens is niemand nog gebaat met een gevangenisstraf", geeft hij aan.

Niet mild
Bij het Openbaar Ministerie hoopte men niet op een mildere straf. "Het is aan meneer om zijn adresproblemen op te lossen", gaf de procureur aan. "En rijden zonder rijbewijs noem ik geen kleine overtreding. De uitspraak van het beroep volgt uiteindelijk op 22 maart.