Gent mag weer hopen op Play-Off 1 en zet Anderlecht stevig onder druk

22-02-2019 22:23 Laatste update: 22:24
4

KAA Gent mag toch nog steeds hopen op Play-Off 1. In eigen huis wist het te overtuigen tegen Standard. Het ging met 2-1 cijfers winnen van de Rouches.

Een geweldig begin, met twee ploegen die er vol voor gingen, leek voor een heerlijke wedstrijd te gaan zorgen. De neutrale kijker kwam aanvankelijk niet bedrogen uit. Veel goede ideeën voorin, maar ook een masterclass van verdedigen aan beide kanten.

Beide ploegen waren na een half uur voetballen toch al ietwat moegestreden, het niveau zakte. De grote kansen bleven erna dan ook uit. Gent gaf niet op, ondanks een sterke Zinho Vanheusden. Het werd ook beloond, zo kon Alexander Sorloth net voor rust dan toch de openingstreffer scoren.

Een spits die scoort, het is opvallend. Want het zijn vooral de verdedigers die dit seizoen de doelpunten scoorden. En dat werd nogmaals bevestigd voor rust. Want wie anders dan Dylan Bronn deed het weer. 2-0.

Nieuwe helft, geen nieuw spelbeeld
Na de pauze gingen de Rouches op zoek naar die aansluitingstreffer, zonder succes. Bij Gent speculeerde men vooral op de counter. De Buffalo's maakten de wedstrijd niet dood, maar Standard kwam er ook helemaal niet meer aan te pas. In de allerlaatste minuut werd het nog 2-1 via Renaud Emond, maar dat doelpunt kwam te laat.

Door de overwinning telt Gent nu hetzelfde aantal punten als Anderlecht (41). Door het doelpuntensaldo blijft het echter steken op de zevende plek. Anderlecht ontvangt zondag in eigen huis nog Club Brugge. Standard staat nog steeds op de derde plek, maar kan voorbij gestoken worden door Antwer (dat naar Genk moet) en STVV (dat Charleroi ontvangt).